Hírek

RUNNING WARRIORS AKADÁLYPÁLYÁT TESZTELHETTEK AZ ÖTTUSÁZÓK

December 21-én utánpótláskorú öttusázók próbálhattak ki egy OCR akadályelemekből álló pályát Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, melyet a Running Warriors bocsájtott az Magyar Öttusa Szövetség rendelkezésére. 

Az érdeklődők egészen 2023. január 26-ig gyakorolhatnak majd az akadályokon, ami azért is fontos, mert 2024-től a lovaglás helyett az akadályverseny kerül az összetett sportág programjába.

Az M1 Nemzeti Sporthiradójának kamerája is jelen volt az eseményen:

 

A versenyzők először műszaki, technikai, baleseti oktatáson vettek részt, majd profi sportolók tartottak bemutatót. Ezt követően a kiválasztott kis öttusázók vették birtokukba a szereket, képzett edzők irányításával végezték a gyakorlatokat.

Kármán Sándor, a MÖSZ versenyigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy január 26-ig biztosan állni fog a csarnokban az edzőketrec, amit a Running Warriors cég támogatásként bocsájtott a szövetség rendelkezésére. Ebben az időszakban az egyesületek előzetes bejelentkezés után használhatják az eszközt, a KSI, a Volán és a BHSE már regisztrált edzésre. Mindenki megadott időpontra érkezhet, és az előzetes vélemények szerint másfél órát érdemes itt tölteni a bemelegítéssel és a levezetéssel együtt. Kármán Sándor arról is beszélt, hogy bár jövőre még csak a fiatalok világversenyein szerepel ez az eszköz, azok a felnőttek is jöhetnek kipróbálni, akik úgy érzik, hogy a 2024-es olimpiára nincs esélyük kijutni, és már távolabbra terveznek.

Forrás: nemzetisport.hu

Kapcsolódó tartalmak