Hírek

RW akadályok a Nemzetközi Kadét Kupán

Nemzetközi és hazai csapatok részvételével rendezték meg a Nemzetközi Kadét Kupát és az Országos Haditorna Verseny döntőjét 2021 július 12-14-e között az Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központjában.

A kupán a hazai csapatok mellett Csehország, Szerbia, Románia és Ukrajna összesen hat csapattal képviseltette magát, míg a haditorna versenyen a megyék legjobbjai küzdtek meg egymással. A versenyhez az OCR akadályokat a RUNNING WARRIORS biztosította.

A kettős sportesemény megnyitóján Szabó István honvédelmi államtitkár kiemelte: a verseny nem csupán fizikai és szellemi megmérettetés, hanem remek alkalom arra is, hogy ápoljuk a nemzetközi kapcsolatokat.

„A Nemzetközi Kadét Kupát azzal a céllal indítottuk útjára, hogy a résztvevők tapasztalatokat szerezzenek, tanuljanak egymástól és megismerjék más ország fiataljait. A verseny önmagában fizikai és szellemi megmérettetés, ám ennél sokkal többet remélünk tőle: jó hangulatot, új élményeket és barátságokat. A jövőben az Országos Haditorna Verseny 1-3. helyezett csapat tagjai az állami légiközlekedési, katonai gazdálkodási, katonai logisztika, katonai infokommunikáció és katonai vezetői alapképzési szakokra történő jelentkezés esetén 15 többletpontra jogosultak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán” – közölte az államtitkár.

 

(Fotók: Honvédelmi Sportszövetség Facebook)

Kapcsolódó tartalmak